vineri, 27 aprilie 2012

Hotel de lux, intr-un avion casat (Galerie foto)

In zona aeroportului Arlanda din Stockholm, un intreprinzator inspirat a investit amenajand un hotel de lux in spatiile unui avion Boing-747, dezafectat.
Hotelul are 25 camere, cea mai eleganta fiind cea instalata in cabina de pilotaj. Pentru atmosferta, investitorul a pastrat o mare parte din dotarile interioare ale avionului, dar pentru confort n-a precupetit nimic, de la dus, pana la frigider si la cuptorul cu microunde.
Asemenea initiative reusite nu intalnesti la tot pasul – comenteaza portalul Big Picture, care publica interioarele.
Hotelul de lux avion 1
Camera single, cu usa glisanta, inclusiv clienta atipita.
Hotelul de lux avion 2
Intrarea e cam ca la Hanul lui Manuc, dar poti folosi si liftul.
Hotelul de lux avion
Insotitoarea de bord face serviciul la receptie.
Hotelul de lux avion
Camera dubla, cu televizor.
Hotelul de lux avion casat
Camera (era sa zic carlinga) dubla.
Hotelul lux avion casat 6
Culoarul arata ca un hotel adevarat. Numai exteriorul e ca un avion adevarat.
Hotelul lux avion casat grup sanitar
Doar nu va inchipuiti ca lipseste grupul sanitar!
Hotelul de lux avion casat living
Un living, pentru locatari.
Hotelul de lux avion casat restaurant
Restaurantul hotelului. All inclusive.
Hotelul de lux avion casat low cost
Clasa low cost. Aici insa risti sa cazi din pat.
Hotelul de lux avion casat vedere generala

Grandoare si lux. Cum arata cea mai scumpa camera de hotel din lume

Cea mai scumpa camera de hotel din lume costa astazi „doar” 2.000 de dolari pe noapte si se gaseste in celebrul Burj Al-Arab, din Dubai. Cu cati ani in urma, acelasi apartament regal din luxosul hotel ajungea la 27.000 de dolari pe noapte, scrie Business Insider.
De peste 13 ori mai mult costa cea mai exclusivista incapere din Burj Al-Arab, pusa la dispozitia clientilor. Ce primeau turistii in schimbul celor 27.000 de euro pe care ii cheltuiau pe o singura noapte de cazare?
O camera imensa, de „numai” 780 de metri patrati, cu propriul lift, sala de cinema, restaurant, living amenajat in stil arabesc, dar si propria biblioteca privata.
Apartamentul regal cuprinde doua dormitoare cu influenta orientala, fiecare avand propria baie, la fel de luxoasa si de sofisticat decorata.
Astazi, apartamentul din Burj Al-Arab costa doar 2.000 de dolari pe noapte, iar in pret intra si o plimbare cu un Rolls Royce, cu sofer personal. Pentru clientii si mai pretentiosi de atat exista intotdeauna varianta elicopterului, dar contra cost

Începe construcția celui mai mare hotel din Dubai

Centrul financiar al Dubaiului va arata diferit, peste cinci ani. În apropiere de Centrul Financiar si Business Bay, în locul hotelului Metropolitan, Al Habtoor Group va construi un nou complex alcatuit din trei hoteluri de la 5 stele în sus, care va fi operat de lantul hotelier international Starwood Hotels & Resorts.
Compania din Dubai Al Habtoor Group, cea care a construit faimosul hotel de lux Burj Al Arab, si Starwood Hotels & Resorts Worldwide au semnat astazi acordul de operare a celor trei hoteluri care vor gata în anul 2017.
În prezent, Starwood opereaza 15 hoteluri în Dubai, cea mai mare aglomerare într-un singur oras, cu exceptia New York-ului, dupa cum au spus reprezentantii companiei astazi, la o conferinta de presa.
Peste 1.600 de camere de hotel
Potrivit lui Mohammed Al Habtoor, CEO și vicepreședinte al Al Habtoor Group, investitia companiei în noul complex se va ridica la 1,4 miliarde de dolari. Cele trei hoteluri vor avea brandurile St. Regis (primul în Dubai), W Hotel si Westin. În total, la finalizarea sa, complexul va numara 1.675 de camere.
Astfel, dupa finalizarea constructiei complexului hotelier, acesta va dispune de cel mai mare numar de camere din Dubai. În prezent, pe primul loc se afla hotelul Atlantis, din Palm Jumeirah.
Brandul de lux St. Regis Dubai va avea 241 de camere, dintre care 49 apartamente. W Dubai va avea 384 de camere, dintre care 88 apartamente, 4 apartamente WOW si unul Extreme WOW, considerat de tip prezidential. The Westin Dubai va cuprinde 1.050 de camere, la care se vor adauga alte 129 de apartamente.

Hotel de 5 stele, partial subacvatic, construit intr-o cariera inundata

Constructia unui hotel de 5 stele intr-o cariera dezafectata, partial inindata, in Shanghai, e in plina desfasurare, iar machetele facute publice infatiseaza un mic paradis la multi metri sub nivelul solului. 
Shimao Intercontinental Hotel, care se construieste in districtul Songjiang, va avea 5 stele, 19 etaje, 380 de camere, conform Gizmag.
Clientii hotelului, unii cu buzunarele doldora, vor fi dependentii de adrenalina si sporturi extreme, o intreaga statiune stand sa se iveasca in zona.
hotel cariera
In loc ca apa sa fie scoasa din cariera, se va mai adauga, astfel incat doua dintre etajele hotelului, unde se afla apartamente, dar si un restaurant, vor fi situate sub apa. Piesa de rezistenta este insa o cascada, apa urmand sa curga chiar pe fatada imobilului.
hotel cariera inundata
Proiectul e cu adevarat indraznet, mai ales ca intreg conceptul este unul ecologic. Insa nu si ieftin: pana acum s-au investit 555 de milioane de dolari. Se asteapta ca o camera sa coste 320 de dolari pe noapte.
hotel cascada Shanghai
 

Hotelul Europa Royale Bucharest se deschide la inceputul lunii mai


Incepand cu luna mai a acestui an, hotelul de 4 stele se deschide dupa un lung proces de renovare si va functiona la capacitate maxima inca din primele zile ale deschiderii, anunta reprezentantii Europa Hotels Group, pe www.tophospitality.ro.
Compania a ales ca noul hotel din Bucuresti sa fie condus de o echipa tanara, cu o experienta acumulata pe parcursul colaborarii cu celelalte hoteluri din Lituania si Letonia. Toate hotelurile din grup sunt deschise in cladiri localizate in centrele vechi ale oraselor, in cladiri istorice reconditionate, iar Europa Royale Bucharest urmeaza acest tipar. 
Europa Royale Bucharest se afla pe strada Franceza, in Centrul Istoric, aproape de “Hanul lui Manuc”, cu vedere spre Piata Unirii, intr-o cladire din secolul 19, renovata, dar care pastreaza arhitectura initiala, in stil neoclasic, de la 1888. Hotelul are 92 de camere, 2 sali de conferinta, un lounge bar si un restaurant “ Le Vernet”.
Restaurantul “Le Vernet” ofera un meniu international si are o capacitate de aproximativ 85 de persoane si o gradina de vara, deschisa in lunile calduroase.

joi, 26 aprilie 2012

Industria turismului si a ospitalitatii si-a ales castigatorii in cadrul Galei Premiilor de Excelenta

28 de companii si profesionisti din industria de turism si ospitalitate au fost premiati la Gala Premiilor de Excelenta pe 24 aprilie 2012, in cadrul unei receptii organizate la JW Marriott Bucharest Grand Hotelintr-un cadru formal, alaturi de nume importante ale industriei locale si internationale de turism si ospitalitate.
Cu ocazia celei de-a V-a editii a evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum desfasurat in perioada 24 – 26 aprilie 2012, au fost acordate premii pentru 28 de companii si nume importante din industrie, alese din peste 400de nominalizari, la urmatoarele categorii: Hotels & Meeting Venues, Restaurante, Baruri si Cluburi, Leisure, Turism, Distinctie pentru Experienta si Excelenta.
Castigatorii au fost desemnati prin cumularea votului exercitat de juriul format din 16 profesionisti ai industriei cu votul public, oricine avand posibilitatea de a vota online, pe site-ul evenimentului.
Ocupantii locului 1 din cadrul acestei editii sunt urmatorii:

HOTELS & MEETING VENUES
Hotelul anului (Hoteluri de lux, doar cele de 4 si 5 stele)
Radisson Blu, Bucuresti         
Cel mai popular hotel al anului (Hoteluri economice si de clasa medie)
Caro Hotel, Bucuresti
Cea mai buna strategie de renovare si imbunatatire a hotelului
Central Plaza Hotel, Piatra Neamt
Hotelul anului in privinta abordarii politicii de mediu
Athenee Palace Hilton, Bucuresti
Vega, Mamaia
Hotelul anului pentru sectiunea turism de agrement
Lux Garden, Azuga
Lansarea hoteliera a anului
Central Plaza Hotel, Piatra Neamt
Locatia anului pentru conferinte si intalniri de afaceri
JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Pensiunea anului
Pensiunea Contelui Kalnoky, Covasna

RESTAURANTE, BARURI & CLUBURI
Barul anului
Bordellos, Bucuresti
Clubul anului
Bamboo, Bucuresti
Restaurantul anului
Casa di David, Bucuresti
Restaurantul traditional romanesc al anului
Caru' Cu Bere, Bucuresti

LEISURE
Cea mai buna destinatie a anului
Transilvania si cetatile sasesti
Cel mai bun eveniment al anului
Festivalul George Enescu
Investitia anului
Hanu' Berarilor Casa Elena Lupescu, Bucuresti       
Spa-ul anului
The Hilton Spa           

TURISM
Cea mai buna agentie de turism
Happy Tour
Cea mai buna agentie de turism business si MICE
Accent Travel & Events
Cea mai buna agentie de turism incoming
Karpaten Turism
Cel mai bun website de rezervari online
Compania de inchirieri auto a anului
Avis Romania
Linia aeriana a anului
Tarom

DISTINCTIE PENTRU EXPERIENTA SI EXCELENTA
Antreprenorul anului
Dragos Anastasiu - Presedinte Eurolines Romania
Cel mai bun jurnalist de turism al anului
Mirabela Tiron            
Contributie exceptionala la dezvoltarea industriei
Radu Enache - Presedinte FIHR
Geoge Copos
Rising star manager al anului intr-un hotel
Carmina Gal - General Manager Ana Hotels Poiana Brasov

Pentru mai multe informatii privind evenimentul accesati www.hotelcoference.ro.

Extra info:

Cu 6 ani de experienta in dezvoltarea de conferinte si seminarii proprii, Evensys (www.evensys.ro) organizeaza in acest moment o paleta larga de evenimente, ce trateaza tematici actuale, relevante atat pentru industria de business locala, cat si pentru cea din Europa Centrala si de Est. Astfel, Evensys dezvolta conferinte si seminarii proprii, ce acopera 6 arii de expertiza: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Human Resources, Real Estate si Retail.

Un nou proiect de anvergura in Centrul vechi, Hotelul Europa Royale Bucharest se deschide la inceputul lunii Mai

6 orase,  8 restaurante, 622 de camere si 33 de sali de conferinta, acestea sunt cifrele care definesc Europa Group Hotels pana in prezent.
Compania a ales ca noul hotel din Bucuresti sa fie condus de o echipa tanara dar cu o experienta bogata acumulata pe parcursul colaborarii cu celelalte hoteluri din Lituania si Letonia.
Toate hotelurile din grup sunt deschise in cladiri localizate in centrele vechi ale oraselor, in cladiri istorice reconditionate, iar Hotelul Europa Royale Bucharest nu iese din acest tipar.
Incepand cu luna Mai a acestui an, hotelul isi deschide portile pentru oaspeti, dupa un lung proces de renovare. Feedback-ul primit este foarte bun iar hotelul va functiona la capacitate maxima inca din primele zile ale deschiderii.
Europa Royale Bucharest este singurul hotel de 4 stele construit in Centrul Vechi al Bucurestiului.
O cladire veche din secolul 19, cu vedere spre Piata Unirii, foarte aproape de “Hanul lui Manuc”, s-a transformat intr-un elegant hotel de 4 stele. Cladirea pastreaza aceeasi arhitectura, in stil neoclasic, ca in anul 1888 cand apare in primele acte oficiale.
Hotelul de 4 stele, Europa Royale Bucharest, este localizat pe strada Franceza, una dintre cele mai vechi strazi din oras.
Europa Royale Bucharest are 92 de camere decorate cu gust, 2 sali de conferinta, un lounge bar si un restaurant “ Le Vernet”.
Hotelul va oferi oaspetilor toate facilitatile necesare pentru o sedere placuta si relaxanta in inima capitalei.
  Oaspetii hotelului Europa Royale Bucharest sunt invitati sa traiasca o experienta remarcabila intr-un restaurant modern, “Le Vernet”. Meniul International, bunul gust si serviciile fara de cusur vor forma mixul perfect pentru o experienta de neuitat in Romania.
Restaurantul va avea o capacitate de aproximativ 85 de persoane. In lunile calduroase oaspetii hotelului se vor putea bucura si de o gradina de vara.