miercuri, 9 mai 2012

Eduard Hellvig preia conducerea MDRT

Astazi, 8 mai, a avut loc ceremonia de semnare a protocolului de predare-primire a mandatului de ministru al dezvoltarii regionale si turismului intre ministrii Cristian Petrescu si Eduard Hellvig.
"Mandatul meu va avea la baza trei principii: cel al transparentei decizionale, care sa asigure o predictibilitate a evolutiei normelor care reglementeaza domeniile gestionate de minister, cel al transparentei cheltuirii banului public si cel al prioritizarii proiectelor, astfel incat acestea sa impulsioneze economia, sa creeze locuri de munca si sa aduca plusvaloare bugetului de stat”, a declarat Eduard Hellvig, cu ocazia preluarii mandatului de ministru al dezvoltarii regionale si turismului.


Conform CV-ului postat pe site-ul www.politicaromaneasca.ro, Eduard Hellvig a fost, pentru scurta vreme, broker, intre 1997 si 1998 si a detinut, in perioada 2001-2003, functia de director general al Institutului de Studii Sociale, Bucuresti. In anul 2000, a fost consilier al candidatului la presedintia Romaniei, Constantin Mugur Isarescu. A fost europarlamentar intre 2006 si 2007 si deputat in Parlamentul Romaniei intre 2004-2008. Eduard Hellvig este membru al PNL din 2009.


Eduard Hellvig este absolvent al specializarii Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administratie Publica, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca (1997). El a urmat studii post-universitare in domeniul securitatii si apararii (Colegiul National de Aparare, Universitatea Carol I, Bucuresti, 2005-2006 si Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall). Din 2009, este Doctor in Stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, dupa cum arata pagina sa de LinkedIn.

In cele 87 de zile de mandat, fostul ministru Cristian Petrescu a declarat ca, a imbunatatit rata de absorbtie a fondurilor europene accesate prin Programul Operational Regional – Regio cu aproape 2,5%, se arata pe site-ul MDRT. Astfel, in aceasta perioada, au fost semnate 175 de contracte de finantare, in valoare totala de 1,14 miliarde de lei, si s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de 469 de milioane de lei.
sursa: hrbexpert.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu