marți, 15 mai 2012

Cele mai extravagante hoteluri din lume

Atunci cand iti alegi un hotel unde sa te cazezi in vacanta trebuie sa ai foarte mare grija la nenumarate aspecte: confort, pret, curatenie, dar si locul unde este situat? 
Iata care sunt cele mai frumoase, dar si ciudatehoteluri din lume, unde se afla ele si in ce consta spectaculozitatea lor, potrivit Interiorholoc:

Burj Al Arab Hotel, Dubai, Emiratele Arabe: a fost construit special pentru a arata ca o corabie, fiind a doua cea mai inalta cladire din lume. Este amplasat pe insula artificiala Burj Al Arab, conectata de tarm printr-un pod privat. Este atat luxos, cat si unic, in primul rand datorita formei. Are 28 de etaje, 202 apartamente si un acvariu imens.



Liberty Hotel, Boston, Statele Unite ale Americii: acesta este o fosta inchisoare unde erau intemnitati detinutii acum 150 de ani. Si-a pastrat aspectul sinistru, dar dupa ce a fost restaurat, in 2007, a devenit un hotel foarte cunoscut, unde o noapte de cazare costa 313 dolari.



Igloo Village Kakslauttanen, Saariselka, Finlanda: acesta este un fel de sat numai cu iglu-uri, dar nu dintre cele traditionale, ci unele moderne, cu acoperis de sticla, astfel incat din pat sa poti vedea cerul instelat.



Das Park Hotel, Linz, Austria: este ideea lui Andreas Strauss, care a decorat si a transformat niste tevi de beton in camere de locuit. Toate au paturi, curent electric si obiecte electronice. In complex sunt toalete, dusuri, un minibar si alte facilitati specifice unui hotel. 



Hotelul Marques De Riscal, Elciego, Spania: acesta este un hotel de 5 stele, care la inceput a fost depozit de vinuri. A fost apoi reamenajat de Frank Gehry intr-un hotel, spa si magazin, toate construite in jurul aceleiasi teme. Fatada a fost decorata din titan vopsit in galben si roz, placi in forma de funde.



Turnul Martello, Aldeburgh, Suffolk, Regatul Unit: a fost construit pentru a proteja de un eventual atac al lui Napoleon, dar acum a devenit hotel, oaspetii sai putandu-se bucura de mare, plaja, vant si ecoul camerelor in care s-a scris istorie. Are si parcare proprie, terasa pe acoperis si alte facilitati.



Hotelul Gamirasu Cave, satul Ayvali, Turcia: are 30 de camere cioplite in stanca, fiind deschis in 1999. In zona in care este situat poti calari in voie, invata cum sa coci diverse aluaturi la cuptor traditional si cum sa faci vin.



Quinta Real Zacatecas, Mexic: este un hotel in forma de cerc, construit in secolul XIX, atunci cand era folosit ca si scena pentru coride. Apoi a fost restaurat si transformat in hotel, pastrand frumusetea structurilor anterioare. Peisajul este cat se poate de romantic, asa cum este si curtea interioara.



Hotelul de gheata: Quebec, Canada: are dormitoare extrem de spatioase, baruri si cafenele senzationale, fiind creat in intregime din gheata. Tot in interiorul sau mai poti gasi o capela si o sala de hochei. Tot ce trebuie sa faci este sa rezisti peste noapte la temperatura de -5 grade Celsius. Iarna asta se deschide pe 6 ianuarie.



Hotelul Magic Mountain, Huilo Huilo, Chile: acesta are cu adevarat un aspect unic, aflandu-se intr-o rezervatie naturala. Are forma de vulcan si apa izvoraste din varful sau. Combinatia dintre natura si facilitatile moderne te va incanta. Pretul variaza intre 250 si 400 de dolari pe noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu