marți, 15 mai 2012

Hotel in mijlocul oceanului sau in copac? Cele mai bizare locuri de cazare

Sunt multe hoteluri inedite, care te uimesc cu ceva atunci cand te cazezi, dar doar cateva reusesc pur si simplu sa te lase fara glas. Fie ca este vorba de concept, de locul unde sunt situate sau de materialele din care sunt realizate, exista cateva locatii incredibile.
Daca vrei sa traiesti experiente incredibile, potrivit
Budget Travel, incearca hoteluri precum:

Seaventures Rig Resort, Malaezia

O platforma petroliera in mijlocul oceanului nu este primul lucru care sa-ti vina in minte atunci cand te gandesti la un loc in care sa-ti petreci vacanta. Totusi, cei care au venit cu acest concept au vrut sa construiasca ceva cat mai prietenos cu mediul, care sa slujeasca insa ca hotel.

Situat in mijlocul unui triunghi de corali de langa 3insule din Malaezia, acoperisul albastru-portocaliu al hotelului se zareste semet in intinderea de apa. Cele 23 de camere au dotarea de baza, dar scufundarile fac deliciul celor care aleg sa isi petreaca vacanta aici. 



Exista un lift special care te coboara in adancuri pentru a inspecta mediul acvatic, iar seara poti face gratarul pe punte si te poti odihni in camerele primitoare. "La bord exista si o trupa care sa-ti cante.



Treehotel, din Suedia

Asa cum arata si numele, este un hotel construit intr-un copac, la 6 metri deasupra solului, in padurea Harads. Exista 5 camere separate, fiecare oferindu-ti o experienta diferita. 

Poti sa alegi intre camera numita "cuib de pasare", cea care reflecta in totalitate mediul in care se afla, datorita materialelor din care este construita, sau cea care seamana cu o nava extraterestra. 



Fiecare dintre aceste structuri beneficiaza de scara proprie, iar in apropiere, in padure, vei gasi si o sauna de 8 persoane, unde te poti relaxa in voie.



9 Hours, Japonia

Conceptul de capsula nu este nou in totalitate, primul asemenea loc deschizandu-se in Osaka in 1979. Dar hotelul din Kyoto este cat se poate de modern si la o aruncatura de bat de centrul orasului. 

Tehnologia este la ea acasa, dar nici confortul nu este uitat, turistii beneficiind de perne care asigura o pozitie corecta a coloanei, apa cu minerale de cea mai buna calitate, dar si un sistem de ultima ora prin care esti trezit dimineata cu ajutorul jocurilor de lumini.



Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste rigurozitatea angajatilor, caci ei nu sunt asa stricti precum lasa sa se inteleaga denumirea hotelului (9 ore - 7 somn, o ora dus si una pregatirea de plecare), turistii putandu-si prelungi sederea fara probleme daca vor.



Kolarbyn, Suedia

Ce poate fi mai linistitor decat sa te retragi undeva in mijlocul padurii, fara nimic ce ar putea sa-ti aminteasca de ritmul grabit al lumii cotidiene? Camera este micuta, peretii si mobila in totalitate din lemn, iar lumanarile si micul semineu destinat incalzirii sunt singurele surse de lumina. Oaspetii isi gatesc propria mancare pe un cuptor, iar alarma de dimineata nu ti-o poti seta singur, ci va fi dictata de ciripitul pasarilor din copacii vecini.



Pe langa dormit, te vei mai bucura de mersul pe trasee montane salbatice si de plimbarea cu barca pe lacul din apropiere. Poti uita complet de serviciu si chiar de secolul in care traiesti.



Madonna Inn Resort & Spa, California

Numele duce cu gandul la celebra cantareata, iar cel mai probabil aceasta ar fi incantata de o asemena legatura. Se afla in orasul San Luis Obispo si multi pot spune ca este un kitsch. Chiar fiul patronului spune ca oricine poate construi un hotel cu o suta de camere similare. 



Insa familia acestuia a incercat sa ofere o experienta unica pentru fiecare oaspete in parte, asa ca nicio incapere nu seamana cu o alta, temele fiind cat se poate de variate. De la odai de pastori pana la cele mai sofisticate camere de sultani; iti va fi foarte greu sa te hotarasti unde vrei sa iti petreci noaptea.



Airplane Suite, Olanda

Airplane Suite este un aparat de zbor vechi, de tipul Ilyushin 18, care nu mai ofera in zilele noastre decat sederi de lux, de cinci stele. Antreprenorul Ben Thijssen l-a salvat de la a fi distrus si l-a transformat intr-un hotel extrem de confortabil. Parcat in permanenta langa pista de de aeroportul Teuge International, in interiorul lui dispui de o sauna, tehnologie de ultima ora, chiar Wi-Fi. 



Cei care isi petrec cateva zile acolo pot privi in orice moment decolarile si aterizarile de pe pista din apropiere, fara a se ridica insa din pat. Cabina pilotului a fost lasata intacta, asa ca te poti duce acolo si preface ca pilotezi un asemenea avion.



Medieval Hotel Detenice, Cehia

Este imposibil sa stai in acest hotel si sa nu ti se para ca traiesti in epoca medievala, caci constructorii au facut eforturi considerabile in acest sens. In interiorul sau gasesti taverne, decorul este exact ca in trecut, nu exista electricitate si mobila este din lemn masiv. 



Armele atarna pe pereti, la fel ca diverse trofee de vanatoare, dar acuratetea istorica se opreste aici, caci baia este cat se poate de confortabila, acoperind toate nevoile, iar in pat te vei simti ca un cap incoronat. Tavernele din jur dau petreceri tematice, mancarea reprezentand si ea un punct forte.



Marmara Antalya, Turcia

Acest hotel iti va da o noua definitie asupra panoramei de 360 de grade, fiind singura cladire complet rotativa din lume. El sta pe o platforma de 400 de tone, care aigura rotatia completa in decursul a 2 ore, varianta cea mai rapida, sau in 22 de ore, cea mai lenta, timp in care poti asista la o petrecere, face o baie relaxanta privind pe fereastra sau te poti distra in diverse alte modalitati. 



Cu siguranta nu este un hotel unde lumea vrea sa mearga sa doarma, caci prea putini sunt aceia pe care ii lasa inima sa renunte la panorama superba care se schimba in fiecare moment. 

Fara sa paraseasca complexul, oaspetii mai pot sa vasleasca pe un rau artificial sau sa isi testeze talentul la graffiti.



La Balades des Gnomes, Belgia

Pentru orice adult care vrea sa isi retraiasca visele din copilarie, Les Balades des Gnomes ese o lume a fanteziei. Exista aici o replica la scara a calului troian, in interirul constructiei fiind 10 camere extrem de inovative, fiecare in parte avand povestea ei. Cei ce aleg hotelul pot dormi pe o barca in mijlocul unei ape sau sa priveasca intreaga noapte constelatii. 



Detaliile spun fiecare in parte cate o poveste, gnomi si fel de fel de alte figurine fiind sculptate in mobila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu