sâmbătă, 21 aprilie 2012

Bucătarii-şefi: minuni gastronomice, salarii astronomice

Nu se vorbeşte foarte mult despre ei, dar sunt „sarea şi piperul” restaurantelor şi hotelurilor de cinci stele. Bucătarii-şefi, sau chefii, sunt renumiţi pentru munca adusă la rang de artă, dar şi pentru salariile destul de mari pe care le încasează, între 5.000 şi 15.000 de euro pe lună. Cei mai mulţi şi-au descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie. Au urmat apoi cursuri şi specializări de renume şi astfel au ajuns, după ani de zile petrecuţi în
Nu se vorbeşte foarte mult despre ei, dar sunt „sarea şi piperul” restaurantelor şi hotelurilor de cinci stele. Bucătarii-şefi, sau chefii, sunt renumiţi pentru munca adusă la rang de artă, dar şi pentru salariile destul de mari pe care le încasează, între 5.000 şi 15.000 de euro pe lună.
Cei mai mulţi şi-au descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie. Au urmat apoi cursuri şi specializări de renume şi astfel au ajuns, după ani de zile petrecuţi în printre oale aburinde, cărnuri îmbălsămate cu mirodenii şi verdeţuri de tot felul, bucătarii de renume pentru care hotelurile şi restaurantele de lux plătesc mii de euro pe lună ca să aibă garanţia că VIP-urile şi businessmenii care le trec pragul nu vor strâmba din nas când achită nota de plată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu