sâmbătă, 21 aprilie 2012

Noma, cel mai bun restaurant din lume pentru al doilea an consecutiv - GALERIE FOTO

Restaurantul Noma, cel mai bun restaurant din lume
Vezi galeria fotoRestaurantul Noma, cel mai bun restaurant din lume
Restaurantul danez Noma a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume şi anul acesta în urma unui sondaj internaţional. Localul din Copenhaga şi chef-ul Rene Redzepi au fost votaţi primii în lista S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants 2011, un top realizat de peste 800 de experţi din industria horeca pentru Restaurant Magazine, ediţia britanică.
Noma a ajuns pe primele pagini ale ziarelor anul trecut, după ce l-a detronat pe El Bulli, restaurantul spaniol care a rezistat pe primul loc în topul celor mai bune restaurante din lume pentru patru ani la rând. El Bulli nu a fost inclus în listă anul acesta pentru că urmează să fie închis.
Noma serveşte specialităţi nordice într-un spaţiu amenajat ca un depozit din secolul 18. Următoarele în top, după Noma, sunt două restaurante spaniole: El Celler de Can Roca, condus de trei fraţi, dintre care cel mai tânăr are 33 de ani, şi Mugaritz, care s-a clasat al treilea, în ciuda incendiului prin care a trecut în 2010.
La premiile Chef's Choice de anul acesta, marele câştigător a fost Massimo Bottura de la Osteria Francescana din Italia. The Fat Duck din Marea Britanie a ieşit pe locul 5, urmat de Alinea din Statele Unite, D.O.M. din Brazilia (care a urcat 11 locuri), Arzak din Spania, Le Chateubriand din Franţa şi Per Se din Statele Unite. Nihonryori RyuGin din Japonia a urcat 28 de poziţii până la locul 20. membrii juriului l-au felicitat pe cheful Seiji Yamamoto pentru felul în care a depăşit limitele bucătăriei japoneze fără să-i supere totuşi pe cei mai tradiţionalişti. Les Creations de Narisawa, un restaurant francez îndrăzneţ, tot din Tokyo, a primit titlul de cel mai bun din Asia al treilea an la rând şi se află pe locul 12 în lista internaţională. Quay din Sydney a fost declarat cel mai bun restaurant "Australasian" pentru al doilea an consecutiv (locul 26 în top), iar cheful Brett Graham a fost premiat pentru realizările sale la The Ledbury din Londra cu locul 34 (cel mai bine poziţionat new-entry). Cel mai bun restaurant din Africa este Le Quartier Francais din Cape Town, în timp ce Frantzen/Lindeberg din Finlanda (care are numai 16 locuri) a fost numit "One to Watch". tot la capitolul "new-entry" mai intră şi Amber din China (locul 37), Astrid Y Gaston din Peru (locul 42), Varvary din Rusia (locul 48) şi Pujol din Mexic (locul 49), scrie AFPrelaxnews.
Top 20 cele mai bune restaurante din lume în 2011
1. Noma Danemarca
2. El Celler de Can Roca Spania
3. Mugaritz Spania
4. Osteria Francescana Italia
5. The Fat Duck Marea Britanie
6. Alinea Statele Unite ale Americii
7. D.O.M Brazilia
8. Arzak Spania
9. Le Chateaubriand Franţa
10. Per Se Statele Unite ale Americii
11. Daniel Statele Unite ale Americii
12. Les Creations de Narisawa Japonia
13. L'Astrance Franţa
14. L'Atelier de Joël Robuchon Franţa
15. Hof van Cleve Belgia
16. Pierre Gagnaire Franţa
17. Oud Sluis Olanda
18. Le Bernardin Statele Unite ale Americii
19. L'Arpège Franţa
20. Nihonryori RyuGin Japonia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu